World Hearing day!

Gepost op: 03-03-2017 om 14:18

Het is vandaag World hearing day. Goed om een dag stil te staan bij het voorkomen van gehoorschade en gehoorverlies.


Vandaag is het World Hearing day!

World Hearing day is een jaarlijks evenement dat wordt gehouden op 3 maart. Op deze dag wordt er extra stil gestaan bij het gehoor. Het thema van dit jaar is: actie ondernemen tegen gehoorverlies door goed te investeren. Voorgaande jaren stonden in het teken van gehoorverlies bij kinderen en het toenemende probleem van lawaaidoofheid door te veel geluidsblootstelling. 

Het is van belang om bewust te worden van de schade die geluidsblootstelling kan veroorzaken. Want blootstelling aan teveel geluid op je werk of tijdens uitgaan kan uiteindelijk tot gehoorschade leiden. 

Hoe?
Een oor werkt als volgt: de oorschelp vangt geluid op als trillingen. Via de gehoorgang gaan deze trillingen naar het trommelvlies, dat alles vervolgens doorstuurt naar het slakkenhuis. In het inwendige oor zitten trilhaarcellen, deze cellen zetten de trillingen om in een signaal naar de hersenen. Hier wordt het omgezet in het geluid dat wij horen. De trilhaarcellen staan centraal in dit proces. Als het geluid te hard doorkomt kunnen deze haarcellen overbelast raken. Door middel van rust kunnen ze weer herstellen. Vaak gebeurd dit niet omdat het geluid te lang duurt of omdat ze geen rust krijgen. Hierdoor sterven de trilhaarcellen af. Eenmaal afgestorven groeien ze helaas niet meer terug. 

Voorkomen
Om gehoorschade te voorkomen kun je geluidsmetingen uitvoeren. Aan de hand van een geluidsmeting kun je passende gehoorbescherming aanschaffen. Die het gehoor beschermt tegen het geluid waaraan je wordt blootgesteld. 

Geluidsmeters
Er zijn diverse geluidsmeters die de geluidsblootstelling kunnen meten. 

dBadge2 
De dBadge2 is een persoonlijke geluidsdosismeter. Deze geluidsmeter kan dichtbij het oor bevestigd worden (op je schouder) waarna je vervolgens de geluidsblootstelling van een werkdag kunt meten. Aan de hand van deze meting kun je de gegevens analyseren en de geluidsblootstelling beoordelen. 

Klasse I geluidsmeter
Dit is een gebruiksvriendelijke geluidsmeter. Dit instrument kun je gemakkelijk vasthouden om geluidsmetingen op je werkplek uit te voeren of het omgevingslawaai te meten. Deze geluidsmeter is zeer nauwkeurig en eenvoudig in het gebruik. 

Benieuwd naar de mogelijkheden en welke meter het beste bij jouw meetwensen past? Bel dan met 050-5712124 of mail je vraag naar info@basystemen.nl


o.a. leverancier vanWij zijn leverancier van de volgende bedrijven

Betere Arbo Meetsystemen

powered by musthave